Close up view of womans hand writing with pen on notebook on wooden table. Toned image.

KURSUSTILBUD: Kom i gang med at skrive din egen eller din families historie

Skrivekursus i lokalerne hos GF Forsikring, Strevelinsvej 14, 7000 Fredericia.
DATO: Lørdag den 13. april 2024, kl. 10.00 – 17.00 + en opfølgende kursusdag 2, der fastlægges under kurset.
PRIS: 700 kr. der dækker kursus samt forplejning (frokost, drikkevarer samt kaffe/te).
DELTAGERANTAL: Max. 10 personer. 
TILMELDING: Senest torsdag den 11. april på mail til post@kvistkommunikation.dk.
BETALING: Kursusgebyr på 700 kr. indbetales på MobilePay: 433536 (Kvist Kommunikation) eller til bankkonto: 6695 – 1008751281  

KURSUSBESKRIVELSE: Måske er du et af de mennesker, der, når familie og venner er samlet, holder af at fortælle historier og anekdoter fra et langt liv med spændende arbejde og mange oplevelser. Måske har du ofte tænkt, at du gerne vil have det hele skrevet ind i en bog. Måske har du børn og børnebørn, der prikker til dig og siger – skriv det ned, vi vil gerne kunne læse din historie.

Måske går du blot selv med tankerne om, at du gerne vil have skrevet en bog om dit liv – men du kommer ingen vegne. Det er for svært, jeg kan ikke skrive, jeg ved ikke, hvordan jeg skal tage fat, siger du til dig selv, og så sker der ikke mere.

Men der er ingen grund til at opgive. De fleste kan skrive, og det er i princippet bare at komme i gang. Når man har skrevet sin historie, er der forskellige muligheder for at få trykt sine erindringer, så familien kan læse dem.

På kursus vil du finde ud af, at det ikke er så svært at skrive erindringer, hvis man blot lærer nogle metoder til at få sat gang i skriveriet. Kurset vil introducere dig til nogle simple værktøjer og arbejdsmetoder, du kan bruge, når du gerne vil i gang med at skrive længere eller kortere tekstformater.

Det hele handler meget forenklet om at sætte sig ned og komme i gang – uden at spekulere på, om man er god nok til at skrive. Alle kan skrive og formulere sig – det vil du blandt andet erfare på kurset.

På kurset vil du bliver præsenteret for forskellige eksempler på, hvordan man kan fortælle sin personlige historier. Du vil blive introduceret for, hvordan gamle breve, dokumenter og gamle fotos og film kan anvendes i arbejdet med at skrive din historie. Ligeledes vil du blive introduceret i de mange muligheder der er for at søge viden/information i forskellige digitale arkiver, men også i fysiske arkiver som lokalhistorisk arkiv, hvor man blandt andet har adgang til aviser både fysisk og digitalt.

Endelig vil du på kurset blive klogere på, hvordan du relativt enkelt kan få trykt og udgivet din historie som en “professionel” bog.  

Efter kursusdagen den 13. april har du fået en viden og forhåbentlig en ekstra lyst og motivation til at få skrevet din historie. Derefter skal du tage hjem og tage fat på skrivearbejdet, og efterfølgende vil der bliver lavet en opfølgende kursusdag, hvor vi kikker på det arbejde, du har lavet – og ikke mindst de udfordringer og/eller udfordringer, du måtte stå med.

Medbring din PC eller dit favorit skriveredskab.  

Med venlig hilsen
Thomas Kvist Christiansen