Pladeanmeldelse - Camilla Kramer / Collateral damage

PR_2024_P1299213 kopier

Overbevisende debutalbum

Af Carsten Linde - fotos af Thomas Kvist Christiansen

Hjerte rimer som bekendt på smerte.

Den dygtige danske debutant, Camilla Kramer udgav for nylig albummet “Collateral Damage”. Den i Fredericia fødte men i København bosiddende sanger og sangskriver har rigtig meget på hjerte.De 12 flotte, vedkommende og velkomponerede sange, alle med tekst fra og de fleste endda tillige med musik fra Kramers hånd, kredser om livets skyggesider, herunder smerte. Mørk melankoli, som den unge Kramer har oplevet på egen krop og sind. Men sangene er alle eksekveret, leveret og sunget med poetisk overskud, indlevelse og elegance.  Så trods tunge temaer får man lyst til at høre sangene igen og igen. 

Genremæssigt leder Camilla Kramers musikalske udtryk tankerne i retning mod store singer-songwritere og ledestjerner som Joan Osborne og Alanis Morissette. 
Camila Kramer kan faktisk godt tåle den sammenligning. Fordi hun er en dygtig sangskriver. Fordi hun er dygtig sanger. Fordi hun har noget oprigtigt på hjertet. 
Prøv for eksempel at lytte til den hjerteskærende, tårefremkaldende smukke ballade, “Why Don’t I Fell” . Jeg er solgt som i blæst bagover..

Alt i alt et meget overbevisende debut-album, som dels fortjener en opfølger, dels fortjener at få luft under vingerne fra og på de danske scener.

Collateral damage betyder indirekte skade. Men tro mig. Det gør absolut ingen skade at gå direkte til tasterne og bestille dette helstøbte album!
Header_02
PR_2024_P1299205 kopier