Udsolgt koncert med Mike Welch Band, søndag den 28. april 2023 i Bygningen, Vejle.

Arrangør: Bluesforeningen Crossroads.

MW_IMG_69481

JUBILÆUMS-BLUES

Af musikjournalist Carsten Linde

Så siger man tak!
 
Men som dansker er vi vel opdraget til at komme med en gave, når der inviteres til fødselsdage, mærkedag eller jubilæum. Søndag den 28. april blev der vendt op og ned på traditioner og konventioner. Der var Danmarks næstældste bluesforening, Crossroads nemlig i gevaldigt gavehumør. Endda på deres egen 25 års fødselsdag: Sølvbryllups-klubben med ny formand i spidsen havde nemlig inviteret til blues-koncert med ingen ringere end amerikanske “Monster” Mike Welch og band.
 
Rytmesektionen.
 
Den 44 årige unge Boston-baserede blues-guitarist-veteran har huseret på de skrå brædder siden 1992. Det har selvsagt givet masser af hård hud på de elegante fingre, blåt blod i årerne og musikalsk hår på brystet. Bakket op af Erkan Özdemir (bas), Damien Cornelis (keys) og Fabrice Bessout (trommer) fik publikum blæst de sidste rester af vinter-depression ad hekkenfeldt til. Især virkede rytmesektionen som en vulkan i udbrud. Som brandvarm lava strømmede der vanvittigt stramt samspil mellem kæmpen med det store smil, Erkan Özdemir og den udtryksløse, men lyslevende, elegant-spillende Fabrice Bessout bag trommer ud blandt publikum. 
 
God guitarist.
 
Med sådan et velspillende par som blues-ballast, var det ingen sag at være det venlige monster, Mike Welch. Med lige dele up tempo blues sange og slow-blues fik salen små to timers rundvisning i Welch-versionen af blues anno 2024. Mest personlighed kunne mærkes i de lidt langsomme numre. Der fik de fine blå toner meget mere følelse, inderlighed og intensitet. Mike Welchs vellykkede version af Beatles-sangen “I Me Mine” var VIRKELIG godt tænkt og endnu bedre udført. 
 
George Harrison, som skrev sangen i forbindelse med albummet, “Let It Be”, må have stået storsmilende i den musikalske himmel og givet Mike et stort “Thumbs Up”. Et andet højdepunkt var sangen, “Time To Move”. Med en Peter Green/Fleetwood Mac-agtig tilgang til den sejt swingende og gyngende grund-rytme, var det ren nougat for øregangene og balsam for sjælen. Uanset hastigheden i sangene fremstod sympatiske Mike Welch som en rasende god guitarist og overordentlig overbevisende sanger. En synlig tilfreds Monster Mike Welch takkede af lidt efter kl. 1800.
 

Som blues-gal publikummer kan vi kun, henvendt til både foreningen Crossroads og til Mike Welch råbe: Så siger man tak!!

I dag mandag den 29. april står han klar på Godset, Kolding. Den koncert kan kun varmt anbefales.