Udsolgt koncert med Poul Krebs og Michael Falch på Fredericia Teater lørdag den 6. april 2024.

Arrangeret af EventC.

KF_06042024_U8W6757 kopier

KREBSEGILDE OG FALCHEMØDE

Af musikjournalist Carsten Linde / fotos ved Thomas Kvist Christiansen.

Første gang – så vidt vides – de musikalske blodsbrødre og soulmates, Poul Krebs og Michael Ehlert Falch optrådte sammen på Fredericia Teater var way-back i 1990’erne. 
Dengang med det underfundige navn,” Artisterne, tidligere underkendt som De Tre Tenorer”. Sammen med Steffen Brandt gav de faktisk hele to udsøgte, uforglemmelige, udsolgte koncerter ( 1995 og 1997 ) i netop denne pragtfulde, historiske sal fra 1956.  Teater-bygningen er altså opført samme år, som Krebs og Falch blev født!! Selv – fristes man til at sige og skrive – uden TV-2 forsangeren kunne de to folkekære folkepensionister, Poul og Michael, denne lune april-lørdag aften indtage et fuldstændig udsolgt Fredericia Teater.
 
Fejlfri første færd
 
Første sæt var en fejlfri, forrygende flot forestilling. Konceptet for denne duo-turne var klar og enkel. To gode venner har fyldt bilen med selvskrevne sange og en håndfuld akustiske guitarer. Sangene fra Poul Krebs hele 25 studiealbums var bestemt af den fodboldglade Falch. Omvendt har den tidligere Skovbakken håndboldspiller, Krebs udvalgt sangene ud fra vennens 16 solo-albums og 7 Malurt-skiver.
 
Bundet sammen af fortællinger om baggrunden for sangene fik det lyttende publikum kendte, glemte, nye og ukendte perler. Koncerten startede dog ud med en ganske ny fælles single, “Kalder Drømmen Tilbage”. Derfra var stemningen nærmest euforisk i den udsolgte teatersal. Vi fik fællessang fra første vers. Fra første række til bagerste stol, højt oppe på balkonen.Især Poul Krebs lod sig rive med. Storsmilende sad han der og tryllede både på guitar og med ordene.
KF_06042024_U8W6737 kopier
Selv om begge herrer rummer lune, humor og højt humør, så var der også stille stunder, hvor alvoren bankede på. Michael Falchs smertelige, smukke sang, “Lille Ulykkelige Menneske” handler om datteren, Mathilde. Hun var på det tidspunkt, hvor sangen blev skrevet, tæt på at forlade denne jord i en stormflod af misbrug. Den rummer ord som:

“Du kæmper, og du kæmper hvert sekund.
Du tror kun på noget, hvis det gør ondt.
Du kan ikke stole på dit spejl.
Det eneste du ser, er store fejl”.

Helt sikkert en af stærkeste tekster, som Michael Falch nogensinde har skrevet. Heldigvis er Mathilde Falch stadig i live og i dag helt ude af misbrug. Nu med et liv, fyldt af mand, musik og gode gøremål.
KF_06042024_U8W6767 kopier
Efter en passende pause kom duoen retur til 2. sæt. Her skete der to meget interessante ting. Michael fortalte os, hvad der var hans favorit Krebs-sang. Og nok så vigtigt, hvorfor. For Falch er sangen “På En Kaj Ved Kalundborg” en klar favorit.  Som Falch fortalte: Måske Krebs ikke har medvirket i store filmroller som Falch ( Isfugle, Mord i Mørket, Rejseholdet ). Til gengæld skriver Krebs ifølge Michael fremragende, filmiske sange, hvor man ser handlingen for sig. Blandt derfor er “På En Kaj..” en klar Falch-favorit. Med omvendt fortegn beskrev Poul Krebs, hvorfor Falch-slagsangen, ” Den Eneste I Verden” er hittet blandt mega mange hit. To gode valg, som salen i den grad bakkede op om.
 
Midt i 2. sæt svigtede først lyden og sidenhen Krebs hukommelse. Hvad gør to garvede, scenevante venner, når der er knas med  lyden:  Ja men de synger og spiller da upåagtede videre med stor, stor sang- og klappe hjælp fra publikum. Sådan hjalp vi duoen igennem en næsten lydløs version af “I Et Land Uden Høje Bjerge”. At Poul Krebs lidt senere kom til at synge samme vers to gange, kunne både han og salen grine af.  Et eller andet sted befriende, når stjerner også kan fejle.  Faktisk blev det uperfekte denne aften til det perfekte. Fordi duoen ikke lod sig slå ud af disse teknikaliteter. 
 
Hvad der til gengæld ALDRIG svigter, er duoens evne til ren vokalmæssigt at bakke hinanden op. Deres stemmer klinger vidunderligt sammen. Der sker noget næsten magisk, når Falch stemmer i med en høj, lys klar 2. stemme. Der lyttes ekstra intenst, når Krebs’ lidt mørke og nasale vokal tuner ind i et catchy omkvæd. 
KF_06042024_U8W6782 kopier
Koncerten, hvis lyd var decideret fremragende, blev rundet med tre publikumsfavoritter og crowdpleasere: “Sådan Nogen Som Os”, “Mød Mig I Mørket” og “De Vildeste Fugle”. 
Det som gør konstellationen KrebsFalch til noget nær enestående, er det faktum, at de snildt kunne have valgt 22 andre sange. Resultatet ville være det samme. En aften, hvor vi alle kunne synge med og føle os som en del af sangenes indhold. Hvis publikum havde sat næsen op efter et folkemøde med indbygget rivegilde, så havde de taget det forkerte valg. Som altid en fornøjelse at være inviteret til Falche-møde, hvor dagens menu stod på udsøgt Krebse-gilde…..
 
Det var ikke første gang, at EventC afviklede koncert med de to venner, Poul og Michael. Lov os, at det ikke var sidste gang. Og så behøver der altså ikke gå mere end 10 år mellem besøgene !!!
KF_06042024_U8W6770 kopier

Se flere fotos fra koncerten på
Facebook på linket nedenfor