Den gode

histories vej

til bogreolen

Forudbestil bogen om

ALEX

Nogle stærke og unikke menneskelige beretninger fortjener at blive genfortalt, så de ikke glemmes - blandt andet historier om mennesker, der gennemlever ufattelige smerter, nedværdigelse og kaos, og som alligevel formår at finde tilbage til livet og til en normal hverdag. Historien om den danske læge Alexander Thomsen fra Augustenborg, der overlevede et ti år langt helvede i russiske fangelejre efter Anden Verdenskrig, straffet for en forbrydelse andre havde begået, fortjener at blive husket og fremhævet.

Historien handler ikke alene om en ufattelig overlevelseskraft, men den fortæller også om et menneske med en mission og ikke mindst med et stort hjerte for andre mennesker. Desuden er det en stærk kærlighedshistorie om to mennesker, Alexander og Olite, der ville hinanden på trods af helt umulige og umenneskelige forhold i de russiske fangelejre i Sibirien, hvor de tilmed lykkedes med at blive far og mor for en søn.


Med en bogudgivelse er det planen at fortælle Alexander og Olites gribende historie ud fra en ny bearbejdning af et omfattende research- og dokumentationsmateriale. Alexander Thomsens bror, Hans Peter Thomsen, kæmpede i mange år en intens kamp for at dokumentere hans uskyld og dermed hjælpe ham ud af de russiske fangelejre.           


I 1960 udgav Alexander Thomsen bogen ”I menneskelighedens navn”. Det blev årets mest omtalte bogudgivelse - en stærk og detaljerig bog om at overleve ti års umenneskeligt fangenskab i russiske fangelejre. Det var ligeledes en bog om at blive anklaget og straffet for en gerning, han ikke havde begået, og efterfølgende blive svigtet og ladt i stikken af Røde Kors og det danske udenrigsministerium.


Bogen, Alex - Miraklet fra Stalins Gulag, vil være en ny gennemskrivning af Alexander Thomsens bog fra 1960, men den vil i høj grad være baseret på Olite Priedes personlige beretning og dagbøger fra fangenskabet i fangelejrene - og ikke mindst vil bogen være bygget op omkring Alex Thomsens historie om et liv, der tog sin begyndelse i fangelejren Gorniak.


Bogens udgivelse er planlagt til foråret 2022. Her vil der blive trykt og udgivet et mindre 1. oplag.

Hvis du allerede nu vil sikre dig et eksemplar, kan du skrive en mail og forhåndsreservere et

eksemplarer af bogen, som vil koste 350 kr.


Skriv til:

Thomas Kvist Christiansen, Kvist Kommunikation på:
post@kvistkommunikation.dk


Yderligere informationer på tlf.: 2252 5625
eller på Facebook: Alexanders historie

 

Forside    Bogproduktion    Journalistik    Historiske projekter    Lyd    Om    Blog