6. Juli Cup 2022 i Fredericia

 
 

Den har ligget der siden midten af 1650´erne, Fredericia Vold. Et imponerende fæstningsværk med bastioner og løbegrave bygget med håndkraft, med skovle og spader, alene for at forsvare sig mod den svenske hær under Svenskekrigene. Den sidste gang, at voldanlægget brugt som forsvarsværk, var under De Slesvigske Krige fra 1848 til 1850. Efter to måneders fjendtlig belejring af fæstningsbyen gik tusindvis af bevæbnede danske landsoldater ud af fæstningen og slog fjenden på flugt i et sejrrigt blodigt slag natten til den 6. juli 1849


Derfor har fæstningsbyen Fredericia lige siden haft tradition for at mindes de faldne og ikke mindst sejren denne nat for 172 år siden. Det historiske voldanlæg er siden blevet omdannet til en kæmpe naturpark, der omkranser den indre by ved Lillebælt. Men verden er ikke blevet mindre krigerisk siden dengang. Tværtimod. Krige og konflikter har siden buldret løs med uformindsket kraft rundt på en klode, der i dag også udfordres af klimaforandringer – naturen, dyrelivet og menneskeheden er fortsat under pres.


Og hvis naturen kunne føle og fortælle, ja, så ville vi få en endeløs strøm af beretninger om alt det, der er foregået – og stadig påvirker livet på kloden. Således ville det ikke være underligt, hvis et stort, gammelt træ på Fredericia Vold med tiden ville blive så trist til mode, at det ville begynde at græde og lade sine tåre løbe ud i voldgravens vand. Og netop den historie valgte de to nordsjællandske florister, Rebecca Wang Coretto og Tenna Berg Petersen, valgte at fortælle, da de sammen med andre 22 florister fra Danmark, Norge, Sverige, Estland og USA i dagene fra 1. til  4. juli deltog i den første internationale land art-konkurrence på det historiske voldanlæg i Fredericia. Med sammenflettede græsser og bregner skabte de et trist træ, der står og græder over alt det, som det har oplevet i sin levetid, men som samtidig inviterer en masse insekt- og dyreliv til sig.


KLIK HER og læs reportagen fra land art 2021, der blev bragt i bladet Blomster i august 2021 - og klik på billederne og se de forskellige værker.

 


Floristernes værker i 2021                                                                                  

Velkommen til informationer omkring 2. internationale land art konkurrence i Fredericia, 6. Juli Cup 2022 - klik på kortet og se, hvor de forskellige florister arbejder på volden.


Klik på plakaten til venstre og læs om dette års land art-konkurrence


Klik her og læs om programmet for 6. Juli Cup 2022.


Klik på billederne nedenfor og se billeder af sidste års kunstværker. Nedenfor finder du et link til artiklen i bladet Blomster om sidste års 6. land art-konkurrencen.