Udgivelser

"Vi er her for at dø"

Igennem fem år har Kvist Kommunikation arbejdet med at dokumentere historien om et af de sidste vidner i verden til Auschwitz, nazisternes udryddelseslejr under Anden Verdenskrig. Den 94-årige Arlette Andersen har igennem 25 år af sit liv rejst rundt og fortalt sin historie om at overleve Auschwitz.

 

Som initiativtager, tekstforfatter, instruktør og fotograf gik jeg i gang med sammen med et lille filmhold at producere en dokumentarfilm om Arlette Andersen. I sommeren 2017 blev filmen, ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme”, præsenteret som biograffilm.

 

I december 2018 kunne jeg som forfatter og forlagsvirksomhed udgive bogen om Arlette Andersens historie sammen med boghandlerparret Jesper Bendix og Elsa Billund, Billunds Boghandel, og bogtrykker Erik Rasmussen, E. Rasmussen Bogtrykkeri ApS i Fredericia.

Semler 100 år

Semler Gruppen (tidligere Skandinavisk Motor Kompagni) kunne i 2017 fejre 100 års jubilæum. I den forbindelse ønskede koncernen en jubilæumsbog, der fortalte hele historien dels gennem arkivmateriale, masser af fotos, erindringer og interviews med en række nøglepersoner.

 

Bogen ”Semler – 100 år 1917 til 2017” blev produceret i samarbejde med bogtrykker Erik Rasmussen, E. Rasmussen Bogtrykkeri ApS og præsenteret ved koncernens jubilæumsfest i Bella Center i marts 2017. Efterfølgende producerede Kvist Kommunikation en jubilæumsfilm om Semler Gruppen.

Fayard

Danmarks største værft for reparation af skibe, FAYARD, i Munkebo ved Odense, kunne i maj 2016 fejre 100 års jubilæum. Begivenheden blev markeret ved en stor fest på værftet, hvor der blandt andet blev uddelt en bog om skibsværftets historie.

 

Bogen om Fredericia Skibsværft, der blev grundlagt på havnen i Fredericia i 1916, og som i 2009 flyttede til Fyn, blev produceret og skrevet i et tæt samarbejde med værftets ledelsespersoner. Bogens indhold er bygget op ved hjælp af interviews med en række nøglepersoner suppleret med arkivmateriale, scrapbøger, gamle fotos og avisudklip.

 

Bogen ”FAYARD – 100 års værftshistorie” – ”At turde” er grafisk produceret og trykt hos E. Rasmussen Bogtrykkeri ApS i Fredericia. 

Nordisk folkebåd 75 år 

Dansk Folkebådsklub skulle i 2017 markere Folkebådens 75 års jubilæum. Klubben gik selv i gang med at samle og skrive historier. Der manglede dog en skrivekyndig person, der kunne koordinere og omsætte alle indlæg til en bog med gode historier og billeder.

 

Kvist Kommunikation fik opgaven at producere en jubilæumsbog, der kunne udgives og præsenteres for folkebådsfolket ved en jubilæumsfest i sommeren 2017. Bogen blev grafisk sat op af Kvist Kommunikation, som også stod for forsidedesign. Trykningen blev lagt i hænderne på E. Rasmussen Bogtrykkeri ApS i Fredericia.

Teknisk skole 150 årig historie

I 2012 var det 150 år siden, at grundstenen blev lagt til Teknisk Skoles historie i Fredericia. Der skulle i den anledning udgives en jubilæumsbog. To pensionerede medarbejdere og historikere havde brugt et par år på at samle alle de historiske brikker til bogen. Historien var beskrevet fra start til slut.

 

Skolens ledelse ønskede de to medarbejderes flotte arbejde bearbejdet og skrevet i et levende sprog – og ikke mindst tilsat en række erindringshistorier fortalt at tidligere og nuværende medarbejdere. Desuden blev en del af det historiske arkivmateriale affotograferet og brugt illustrativt i bogen kombineret med en række nye fotos. Bogen blev officielt udgivet i forbindelse med en fejring af 150 års historien.

 

Kvist Kommunikation skrev og bearbejdede manuskripter, lavede en række interviews og stod desuden for at disponere bogens opbygning. Den grafiske opsætning blev lavet på Erhvervsskolernes Forlag i Odense, og bogen blev trykt hos E. Rasmussens Bogtrykkeri.

Lære i tiden

I anledning af Fredericia Lærerkreds 150 års jubilæum skulle der udgives et hæfte bygget op af en række interviews med 12 udvalgte undervisere fra Fredericias skoler.

 

Udgivelsen blev produceret af Kvist Kommunikation, der stod for tilrettelæggelse, interviews, skrivning og grafisk opsætning. Bogen blev udgivet i 2009.